keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Jax ja Pix etsivät vielä sitä omaa kotia


Pentujen väliaika tietoja, meillä on vielä kaksi kotia vailla olevaa sydänten murskaajaa <3


1x suklaasavu itämainen lyhytkarva poika Tirikan Crobat Jax
1x suklaanaamio siamilainen tyttö Tirikan Cherrim Pix

 
 
Tirikan Crobat Jax


Tirikan Cherrim Pix

 
Pix ja Jax


Pix ja Jax


Pix ja Jax ovat leikkisiä, energisiä rotunsa edustajia. Pixin olen rekannut lilanaamio siamilaiseksi, mutta puihinhan se arvio meni. Siamilaiset ja balineesithan syntyvät valkoisena ja iän myötä kuvio pigmentti vahvistuu. Oma tulkintani rekisteröinnin aikana oli että Pix olisi lilanaamio kuten ensimmäisen pentueeni Loki. Mutta nyt olen saanut kokeneemmalta kasvattajalta varmistuksen ihan live näkemiseltä että suklaa hän on. Virhe ei ole maata kaatava, uuden rekisteri kirjan saa tarvittaessa hankittua korjatulla tiedolla. Näitä värimuunnos juttuja tapahtuu myös näyttelyissä kun tuomari onkin erimieltä kasvattajan kanssa, ja kissa saattaakin keskenkaiken muuttaa väriryhmäänsä. Myös värintarkistusluokka on olemassa näytelyissä juuri näitä epämääräisiä tilanteita varten. Pix kuitenkin on siamilainen joka tulee savu linjasta joten hän on todennäköisesti suklaasavu mutta vielä tällä hetkellä balineeseilla ja siamilaisilla ei Fifessä "hyväksytä" näyttelyissä tai kasvatuksessa savunvärisiä. Eli valitettavasti Pixiä ei voi viedä Fifen alaisiin näytelyihin, kaikki muuttuu joten ehkä joskus tämäkin asia. Savu kasvatus on haastavaa ja mielipiteitä jakavaa, ja välillä vähän vaikeaa tulkitakkin. Mutta itse olen tykästynyt juuri näihin avoimiin savuihin, varsinkin pitkäkarvaisissa. Näyttely mielessähän ne ovat "vääränlaisia" ja toivotaan että savu näkyy piilossa. Nämä ovat näitä mielipide juttuja, jotka eivät millään tavalla liity kissan terveyteen, luuston rakenteeseen ym. ainoastaan väriin.
Jaxin kanssa voi jos haluaa mennä kokeilemaan näyttelyitä. Variantti (eli pitkäkarva geeniä kantava lyhytkarva) turkki saisi olla hieman lyhyempi, profiili on hyvä, suorin näistä pennuista ja silmien väri on mukavan vihreä. Jaxin profiili on komein näistä pennuista, hänestä kasvaa näyttävä äijä.

Pentu kyselyitä voi laittaa tulemaan tirikan@gmail.com
 

 
Ja sitten muiden pentujen kuulumisiin :D

Minä ja Rox

Balineesi tyttö Rox muutti jo muutama viikko sitten omaan kotiinsa. Kotoutuminen on tällä pentueen riehupirkolta sujunut ihan hyvin, isäntäväen varpaat ja villasukat voivat olla toista mieltä. Mutta ilmeisen kotoutunut jo. Uudessa kodissa on myös kissakavereita ja uusi nimikin, Nemo sai kaverikseen Dorin.

Tirikan Claydol Rox BAL


Itämainen pitkäkarva poika Max, muuttaa TaikaTomun- kissalaan Emmin luokse Mäntsälään. Poika etsii sijoituskotia ja näin ollen saamme toivon mukaan Tirikan verta sukutaulukoihin vaikka itse jäänkin hieman tauolle. Maxia voi siis kysellä itse Emmiltä ja hänen kotisivunsa löydät tästä linkistä http://www.taikatomun.fi/Pennut/Kotia-etsivaet/ 
Toivon että mahdollinen sijoituskoti olisi minuunkin yhteydessä ;) Maxin uusi elämä kiinnostaa siinä missä muidenkin kasvattieni <3


Tirikan Cubone Max OLH ns

Suklaasavu itämainen lyhytkarva poika Clambert on myös hurmannut itselleen kodin persoonallisella ulkonäöllään. Hänen matkansa jatkuu reilun viikon päästä Keski-Suomeen, hän saakin pisimmälle matkanneen kasvattini tittelin.


Tirikan Clambert Jix, OSH bs var


Ja sitten kuvia kuvia kuvia....
Clambert ja Jax
PixPojat, Jax etualalla
Clambert
Pix ja Jax
Clambert
Clambert ja JaxMax ja Jax

Max ja Pipa
BlääBlää, Alvida ja Pix

Jax

Pix


Pix
 
Pix ja Jax

Ja jäljellä oli neljä

Clambert, Max, Jax ja Pix


Pix

Pixi auringon paisteessa

Alvida ja BläBlää ja pennut

Tirikan AlvidaFrey System Failure OLH bs
Pix mamman tissillä ja BlääBlää
Lastenvahdit XD


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti