keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Pentujen kuulumisia


Pokemon GO! Meiltä löytynyt kotoa jo muutama hassu Pokemon, Bea pääsi jopa kuvaan Drowzeen kanssa tänään. Kuvasta päätellen taisi tuo keltainen törähtelijä tajuta että tänne ei kovin pitkäksi aikaa kannata jäädä. Tosin hiipiminen karkuun on jo myöhäistä kun on päässyt pentujen tähtäimeen. 


Kotonamme viilettää tällä hetkellä viisi murkku ikäistä, kyllä kissoista puhun. Ihmisemona alan olla jo väsynyt viisikon vipellykseen, joka paikka pitää tutkia ja pää tunkea kaikkialle. Ei ihme, ovathan pennut jo 13,5vk ja täynnä virtaa. Mutta vielä joutuvat omia kotejaan odottamaan. 

Kävimme viikko sitten eläinlääkärissä hakemassa rokotuksia lisää ja mikrosirutkin lähtivät matkaan. Reippaita vauvoja, vähän jänskätti mutta kukin suoriutui vuorollaan tarkistuksesta ja pistelystä. Huolimaton kasvattaja ei ollut oikein sisäistänyt (unohti!) uudet rokotus säännökset ja pentujen luovutus venyy sen takia muutamalla viikolla koska pennut saavat vielä kolmannenkin rokotuksen. Eli siis kun kissojen rokottamiset hieman tänä vuonna muuttuivat niin pentujen rokottamiseen tuli muutama vaihtoehto. Toinen vaihtoehto on rokottaa kolme kertaa ja toinen kaksi (saattoi olla kolmaskin jota en nyt muista). Olinhan minä lukenut eläinlääkäri asemamme, ketjun johon kuuluu esittelystä että suosivat tätä kolmen rokotuksen tapaa. Tästä nyt voi sitten olla monenlaista mieltä, rahastusta tai ei niin nyt mennään sitten tällä tavalla. 

Alvida ja pennut lähdössä eläinlääkärille

Eläinlääkäristä selvisimme tervein paperein, ainoat maininnat saivat Bea (yllätys) kasvun seuranta, mutta neiti on nyt selkeästi kehittymis vaiheessa. Kerroinkin aiemmin viime pentueeni Amonista joka kehittyi samalla tavalla ja on nyt kaksi vuotias pörrökasa. Kyllä Bea kehittyy kun annamme vain vähän aikaa. Nenästä lähteneet karvatkin ovat alkaneet palata, syy niiden lähtöön taisi tosiaan olla ruuan tähteet joita hän ei osannut pestä. Tätäkin kävimme silloin eläinlääkärissä pohtimassa ja pika testejä ottamassa. Hänestä tulee vielä hieno neiti, sen saatte nähdä.

Tirikan BlingBling Blong "Bea"


BoingBoing Blätsin toinen kives ei ole vielä laskeutunut, sen tiesinkin. Se voi vielä tulla tai sitten jäädä piilokivekseksi. Vaaraa siitä ei ole näin pienelle mutta vanhemmiten jos kissaa ei kastroida voi se aiheuttaa ongelmia. Mutta tämä ongelma hoituu kastroinnin yhteydessä mitä todellakin toivon (vaadin) pentujen ostajilta. 
Bläts on kova poika relaamaan kuten alla olevista kuvista voitte huomata. Kyllä se on se retee kaveri siinä keskellä ;)
 
Tirikan BoingBoing Bläts


Pennut relasivat tänään pikku tuolilla

Muita mainintoja ei tullutkaan, ja rokotuksista ja mikrosiruista huolimatta pennut olivat virkeitä ja innokkaita pääsemään kopasta ulos.

BuumBuum Boxin ummetuskin on laantunut ja selkeästi syy löytyi ravinnosta. Nyt tämä ihmisemo yrittääkin opiskella enemmän kissan ruokinnasta ja varsinkin viljattomasta ruuasta.
 
Tirikan BuumBuum Box

Pennut ovat tällä hetkellä kaikki kotiaan vailla. Hieman olen vielä kahden vaiheilla jääkö jatko kasvatukseen minulta tyttö vai poika. Kasvatus toimintani on ja pysyy vielä pieni muotoisena. 
Kotia etsivät edelleen kolme poikaa ja kaksi tyttöä. Rotuhan on itämainen pitkäkarva. Kotisivut päivittyvät pikku pikku hiljaa.


Tirikan BlääBlääBlää


Tirikan BängBäng ja Tirikan BuumBuum BoxTirikan BängBäng ja BuumBuum Box

Loppuun laitetaan pieni kuva arvoitus. Mitenkäs se kissanpentu siinä oikein on?
Tirikan BoingBoing Bläts


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti