perjantai 8. heinäkuuta 2016

Pentujen kuulumisia
 Pennut ovat jo miltein 12vk vanhoja, ja havahduin että emme voi millään pitää kaikkia. Parempi myöhään kuin ei koskaan joten on aika aloittaa pentujen ihka omien kotien etsintä. Pennut eivät ole viikko kausiin enään missään pesässä pysyneet vaan ovat valloittaneet koko kotimme. Täysin ongelmitta emme ole selvinneet ja pentuaika onkin ollut rankka. Synnytys meni ensikertalaiselta hyvin, ja saimme kuusi ihanaa pentua. Valitettavasti Alvidan imetys ei meinannut millään lähteä kunnolla käyntiin ja jouduin pulloruokkimaan toisia enemmän ja vähemmän. Maitoa tuli ehkä liian vähän näin isolle pentueelle. Valitettavasti menetimme kolmen viikon ikäisenä yhden suklaa tytön. Olin jo varautunut asiaan ensimmäisten viikkojen aikana, mutta juuri kun alkoi näyttämään hyvältä niin pienokainen menehtyi äkilliseen ripuliin. Pesässä emo ja muut rauhoittuivat siskon poismenon jälkeen, Alvida ei etsinyt pentua missään vaiheessa. Kyllä eläin äiti tietää.Tilanteen rauhoituttua, jatkoimme Alvidan kanssa yhteistyötä imettäen ja pulloruokkien. Siivoamista ja desifiontia on riittänyt. Pennut ovat jo muutamaan otteeseen käyneet eläinlääkärillä, ensimmäiset rokotuksetkin on saatu, sekä matokuureja takana useampi. Kiinteään ruokaan olemme siirtyneet jo aikoja sitten mikä omalta osaltaan helpotti arkeamme.

Väsynys ihmisemoPennut ovat hienosti oppineet sisäsiisteiksi, tällä hetkellä meillä käytössä ihan perus Prismasta saatava hiekka. Ajoittain yhdellä pennuista on vatsakovalla, eikä yllätä että tämä kyseinen kaveri söisi kaiken mitä hänelle tarjoaa. Nyt onkin koko laumalta nappula tarjontaa vähennetty ja senkös kastraattimme ovatkin huomanneet. Ihan hyvä vain kun ruoka maistunut aikuisillekin liiankin hyvin. 
Pentujen omat persoonat näkyvät jo, ja voin vain sanoa että aikamoisia luonteita. Pennut ovat kasvaneet lapsiperheessä, meiltä löytyy ihan 7kk vanhasta lähtien lapsia useampikin. Ääniin ja välillä vähän villiinkin menoon tottuneita tapauksia. Elävät tällä hetkellä aivan täysi päiväistä arkea meidän keskellä, vapaasti liikkuen. Ovat tottuneita kaksikerroksiseen asuntoon eli portaat ja porras käytävät tulleet tutuksi. Ovatpa tavanneet perheemme kääpiöhamsteritkin ja gerbiili herran.


BängBäng, Box, Bea, BlääBlää ja Bläts Pennut ovat luovutus ikäisiä, mutta vielä ensi viikolla haemme toisen rokotuksen ja mikrosirut niskaan. Pennut myös jäävät vielä muutamaksi viikoksi seurantaan ettei rokotuksesta aiheudu mitään jälkiseurauksia (nekin ovat mahdollisia). Luovutus on noin 14-15viikon ikäisenä, ajoittuen elokuun alkuun.
Pennut lähtevät siis kahdesti rokotettuina, useasti madotettuina, mikrosirutettuina sekä rekisteröityinä ja eläinlääkärin tarkastamina. 
Pennut eivät lähde ilmaiseksi, eivätkä kirpputori hintaa. Pennun hinta 800e. Sijoituspentu lähtee halvemmalla mutta sijoituseläimen ottamisessa on aina muistettava kuinka paljon työtä se vaatii. Voi tuntua helpolta ajatukselta pentua ottaessa mutta sen kasvaessa aikuiseksi kaikki muuttuu. Sijoitus kollin hankkijoiden kannattaa tämä varsinkin muistaa. 

Pentukysely voi lähettää sähköpostitse tirikan@gmail.fiBläts, BängBäng, Box ja BlääBlääOmaa kotiaan etsivät siis 

FI´Tirikan BuumBuum Box, uros, itämainen pitkäkarva, suklaasavu
FI´Tirikan BoingBoing Bläts, uros, itämainen pitkäkarva, suklaa
FI´Tirikan BlääBlääBlää, naaras, itämainen pitkäkarva, suklaa

Box, Bläts ja BlääBlää


 sekä 

Sijoituskotia muutaman astutuksen sopimuksella 

FI´ Tirikan BängBäng, uros, itämainen pitkäkarva, suklaasavu

 
Pieni lilalillukkamme FI´Tirikan BlingBling Blong, naaras, itämainen pitkäkarva, lila(savu) kasvattelee vielä voimiaan. Häntä voi kysellä tietyllä varauksella, ei jalostukseen. Lapset antoivat nimeksi Bea.

Viime pentueesta saman tyylinen kaveri Amon, pentujen eno, on nyt 2v ja pienestä sintistä kasvoi kuin kasvoikin mies. Joten kyllä se minimiikin vielä kehittyy.FI´Tirikan Amon Dell Alt Delete, OLH ns

Ps: Meitä voi seurata nyt myös omalla FB sivulla
               https://www.facebook.com/CatteryTirikan/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti