torstai 31. heinäkuuta 2014

Alvidan ensimmäinen näyttely


Viime viikonloppuna järjestettiin Kaapelitehtaalla Surokin näyttely. Matkaani lähti Tirikanin A-pentueesta suklaasavu tyttö Alvida. Ensimmäistä kertaa astuin kissanäyttelyyn kasvattajana ja ennenkaikkea ensimmäisen oman kasvatin osallistuminen näyttelyyn oli tietyllä tavalla merkittävä hetki. Saavutus :)

Alvida viihtyi hiekkakipossaan :P
Kuva Pauli Araneva
Olimme mukana vain lauantaina. Alvidalla on tuomarina Alexey Shukin (Alankomaat), tuttu tuomari vuosien takaa. Paikalla oli hurja määrä kissoja, ja nelosen kissat olivat hyvin edustettuina (miltein 60). 
Alexey näki sen minkä minäkin, olin todella tyytyväinen arvosteluun. Pää saisi olla pidempi, korvat avoimemmat, kroppa saisi olla pidempi (Alvidalla on pitkä häntä), mutta kokonaisuus on ihan hyvä. Turkki on silkkinen (vaikka omistaja eli minä olin hikoilevilla käsilläni sotkenut sen), selkeä savu, toivon mukaan kasvaessa haamumerkit vähenisivät. Luonne sai kehuja ja kasvattaja on iloinen. Alvida oli leikkisä ja innoissaan vaikka ihan uudessa paikassa olimmekin, satojen hajujen sekamelskassa. Tälläistä kissaa on ilo tuoda näyttelyihin. Kumpa vain malttaisi pysyä aloillaan edes hetken ;D Arvosana Exelent 1 ja pääsimme tuomarin paras arvostelussakin käymään jossa Alexey vielä kehaisi silmien väriä.

Mukavana yllärinä Heikki Siltalan kameraan oli osunut Alvida arvostelun aikana ja Tp valinnan aikana oli Petri Jaakkola kerennyt napata meistä kuvan. Ihana yllätys näin Alvidan ekasta näyttelystä. :) Ja juuri kun olin saamassa blogi kirjoitusta valmiiksi minulle vinkattiin Pauli Aranevan kuvista. Ihanaa että  näitä harraste kuvaajia löytyy. Meilläkin oli kamera mukana mutta tavallisilla kameroilla onnistumme napsimaan vain tärähtäneitä kuvia ;) Alvida on ollu varsinainen linssilude XD

Kuva Heikki SiltalaKuva Heikki SiltalaKuva Heikki SiltalaKuva Heikki SiltalaKuva Heikki SiltalaKuva Petri Jaakkola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti