maanantai 24. kesäkuuta 2013

Pikku hiljaa hyvää tulee

Olen hieman hidas kaikessa, joten hitaasti tämä blogi kirjoittamisenikin alkaa. Mutta eikös niin sanota että hyvä tulee aikanaan. Tätä menoa siis odotettavissa on jotain super hyper hyvää. Toivossa on hyvä elää ;D


Tähän blogin alkuun haluaisin esitellä kissalani/kotini tämän hetkiset asukkaat. Kuvien kera tietenkin.


CH Jalecats Lovely Luna
Kuva Sari Tiitu


Kissalani tuleva ensimmmäinen rouva on Leenan ja Jarin kasvattama (Jalecats), ja Emmin  (Taikatomun) hoivissa kasvanut Utu. Utu, taiteilija nimeltään Jalecats Lovely Luna, on syntynyt 8.3.2012. Tämä reilu vuoden ikäinen pikku neiti on väritykseltään mustasavu ja rodultaan itämainen lyhytkarva (OSH ns). Hän on variantti ja kantaa siis pitkäkarvageeniä. Mahdollisesti tulevassa pentueessa on siis itämaisia pitkäkarvoja. Toiveissa tämä olisi ainakin.
Utu on kiltti, leikkisä, suorastaan hurmaava nuori naaras. Hän on osoittautunut todella huolehtivaksi ja päättäväiseksi. Odotan todella innolla näkeväni hänet omien pentujensa kanssa. Hänestä tulee varmasti super äiti, ja huippu esimerkki lapsilleen.
Ensimmäinen Tirikanin pentue syntyy loppu vuodesta 2013 tai alkuvuodesta 2014.

Näyttelyissä Utu on käynyt jonkin verran. Takana päin on 7 näyttely esiintymistä, joista on kokemusta karttunut ja tuomareilta on tullut mukavaa palautetta. Utu valmistui Tampereella 25.5.2013 CHAMPIONIKSI!


Kuva  Petri Jaakkola (Pirok 25.5.2013)
 
 
 
Tuorein tulokkaamme on Satun (Skazki) kasvattama ja Tuijan hoivissa kasvanut Piiperö. Piiperö on taiteilija nimeltään Skazki Kitty Pryde. Syntymäpäivää vietetään 1.12 (2012). Neiti on itämainen pitkäkarva ja väriltään kilpikonna ticked tabby (OLH f 25).  

Skazki Kitty Pryde
Kuva Sari Tiitu
Piipa on meillä sijoituksessa, hänet omistaa Leena ja Jari (Jalecats) ja Eve (Willicon). Vielä eivät ole päättäneet kumpi kissala tulee neitiä käyttämään ensimmäisenä. Onneksi minun ei tarvitse moista murehtia, minä saan vain hoitaa tulevat vauvat. Uskon että mahtavia suunnitelmia on tulossa ja innolla niitä odotan.
Pipan ensimmäinen pentue tulee näkemään päivän valonsa ensi vuonna.
 
Neiti on ollut alusta saakka reipas, rohkea, tomera nuori nainen. Hän sulautui perheeseemme ennätys vauhdilla. Tutustumiseen Utun kanssa taisi kulua viisi minuuttia. Hän onkin ollut Piipalle tärkeä ja toiminut "varaemona". Utu hoiti pikkuista antaumuksella. Nykyään edelleen hoivaa "vauvaansa" päättäväisesti, mutta on näillä kahdella muutenkin hauskaa kuin hellimällä. Pimujen painiessa paranee mennä pois alta ennen kuin neidit lösähtävät riehumaan syliisi.
 
Piipa on todella korkeatasoinen näyttelykissa. Upea rotunsa edustaja. Hänellä on tähän mennessä takanaan 5 esiintymistä näyttelyissä, 1 x BIS ja 3 x NOM. Ja voitte vain arvata että jatkoa seuraa.
 
Kuva Petri Jaakkola (Pirok 25.5.2013)
Kuva Petri Jaakkola (Pirok 25.5.2013)
 
Joukkomme kingi on 6 vuotias cornish rex kastraatti uros, Veeti.  Herra tuli meille Kirsin ja Mikan luolta (Sacas), he saivatkin minut innostumaa näyttelyistä. Veeti on taiteilija nimeltään GIP Sacas Dallon of Daylight. Veeti on saavuttanut urallaan Grand International Premior tittelin, ja yhden sertin verran on kokeiltu ylimmässä luokassa. Veeti ei ole ihan tavallinen rexi. Kooltaan hän on iso, roteva eikä muistuta näyttelyssä nähtäviä langanlaihoja cornareita. Veetin turkkikin on poikkeuksellinen, mutta valtti jolla serti on kalasteltu kerta toisensa jälkeen. Veetin turkki on kuin pumpulia, pumpulin pehmeä, jota yksi sun toisensa jälkeen ihailee.
 
Veeti on luonteeltaan hieman pomottaja mainen. Tullessaan meille pentuna hän alisti itseään isommat itämaiset lyhytkarvani. Edelleen hän yrittää olla pomo, mutta nuoret naiseni ovat tehneet hänelle hyvin selväksi että ovat itsenäisiä ja vahvoja.
 
GIP Sacas Dallon of Daylight
Kuva Sari Tiitu
 
Kuva Sari Tiitu

Näin päättyy kattijengini esittely! :)  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti